fredag den 12. februar 2010

Hjemmebagt rugbrød


Jeg har lavet verden lækreste rugbrød. Med hvidtøl i. Uhmmm. Ser det ikke godt ud?
Jeg lægger lige opskriften her - hvis nogen skulle være interesseret :o)
Rugbrød med surdej

Dag 1.

1 l lunken vand
750 g groft rugmel
350 g hvedemel
2 spsk. Groft salt
Blandes med surdejen, røres godt igennem. Dækkes til og stilles ikke alt for varmt i ca. 24 timer.

Dag 2.

1 malt- eller hvidtøl hældes over dejen og står og trækker ind. Rør det hele godt igennem. Tilsæt så:
200 g skårne rugkerner
200 g knækkede hvedekerner
100 g 5 korns blanding eller andre kerner røres i.

Tag 4 spsk. Fra til næste gang – opbevares 7-14 dage i køleskab ellers i fryser.

Kom dejen i 2 smurte forme eller 1 meget stor form. Lad den stå i ca. 6-8 timer.

Bages ved 170˚ i 90 min. Efter ca. 15 min. Prikkes mindst 20 huller i hvert brød med en strikkepind. Disse huller fungerer som små skorstene.
Afkøl brødene på rist pakket ind i viskestykker.
Surdej:
150 g groft rugmel
2 dl yoghurt naturel
10 g gær
1 tsk groft salt

Opløs gæren i yoghurt tilsæt rugmel og drys med salt. Dækkes med film og står lunt 3-4 dage. Prik et par huller. Røres igennem en gang i mellem

Ingen kommentarer: